Improviseren

Improvisatietheater (impro) is elke vorm van theater waarbij spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens (mogelijk aangereikt door het publiek) zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch van opzet, maar niet noodzakelijk. 

Actief luisteren, focussen, vertrouwen en instinctief of spontaan handelen zijn belangrijke acteursvaardigheden, maar bij improvisatie des te meer. Het ontwikkelen van dergelijke vaardigheden is tevens handig voor in het dagelijks leven.

Impro-training

Ik bied een cursus van 6 trainingen aan waar in zal worden gegaan op de basiselementen van improviseren met taal, houding en gedrag. Denk daarbij aan fantasietraining, flexibel denken, accepteren, fouten durven maken, samenwerken, etc. Tevens is het de bedoeling dat er fijn wordt gespeeld, lol wordt gemaakt en dat er geleerd wordt van elkaars spel.

De trainingen zijn gericht op volwassenen. Voor en vooral na de training is er voldoende ruimte om gezellig iets te drinken. Tegen een kleine vergoeding zijn er drinken en versnaperingen aanwezig. 

Voor €75,- kun je een cyclus van 6 trainingen van ieder 2 uur volgen. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 6, maximaal 12) zal de cursus van start gaan. 

De trainingen worden op dinsdagavond gegeven van 20:00 tot 22:00.

Trainer

Zelf heb ik meer dan 20 jaar ervaring in improviseren, theatersport en trainen/doceren. Ik vind het heerlijk om actief met mensen in groepen te werken en ze naar een hoger niveau te tillen. 

Over een jaar zou ik graag een theatersport vereniging willen oprichten, met spelers uit de verschillende trainingen die dan gegeven zijn. Theatersport is een vorm van theater waarbij, in plaats van voorstellingen, improvisatiewedstrijden voor publiek worden gegeven.

Trainingsdata

Inschrijven "Improviseren kun je leren"